MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Planificarea     Scopul     Audienta     Accesibilitatea     Copyright     Efecte speciale     Meta tag-uri     Feedback
Resurse Feedback
de Dan Paunescu
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Pana acum principala forma de comunicare intre comercianti si clientii lor era prin intermediul publicitatii. Dar aceasta comunicare nu oferea o oportunitate de interactiune intre cele doua parti sau feedback. Odata cu raspandirea Internetului se poate realiza foarte usor o comunicare in ambele sensuri.

Imbunatatirea metodelor prin care utilizatorii interactioneaza cu paginile unui site web este esentiala pentru crearea unui site bun. Folosirea feedback-ului este foarte importanta pentru cresterea numarului de vizitatori si ofera posibilitatea ca acestia sa-si exprime opiniile, sugestiile si comentariile in legatura cu un site web.

Email

Emailul este cea mai importanta si mai usoara cale de a receptiona mesaje de la cititori. De aceea, este obligatorie furnizarea adresei email pe fiecare pagina. Pe de alta parte, un webmaster trebuie sa fie capabil sa raspunda in timp scurt pentru a mentine o relatie de incredere reciproca.

Exista pe Internet mii de site-uri web care va ofera posibilitatea sa va creati gratuit unul sau mai multe conturi de email. Cateva dintre cele mai cunoscute sunt urmatoarele:

Carti de oaspeti (guestbooks)

Completarea formularelor este o practica des intalnita pe Internet. Acestea permit colectarea de feedback-uri de la cititori intr-un mod organizat. Un formular web se poate realiza usor folosind direct codul HTML sau cu ajutorul unui editor HTML.

Un exemplu de formular des intalnit il reprezinta asa numitele carti de oaspeti unde cititorul poate sa-si scrie impresiile si comentariile dupa vizitarea unui site.

O carte de oaspeti gratuita se poate obtine vizitand site-urile web urmatoare:

Dupa ce a fost apasat butonul de trimitere a datelor din formular, un script CGI primeste si sorteaza aceste date.

CGI (Common Gateway Interface) defineste un mediu in care orice proces este rulat de catre serverul de web. Un proces rulat de server poate fi scris in orice limbaj de programare. Limbajele de programare cele mai folosite sunt PERL (folosit pentru platformele UNIX) si Visual Basic (folosit pentru platformele Windowds).

Interfata CGI redirecteaza datele de intrare catre un proces rulat de server si intercepteaza datele de iesire ale acestuia.

Mai multe informatii despre CGI sau scripturi CGI gratuite puteti gasi la adresele urmatoare:

Vreti sa incepeti propria afacere pe Internet?

Camere de chat

Pentru a aduce cat mai multi vizitatori la site-ul pe care l-ati creat, puteti sa setati un serviciu propriu de chat. Unele site-uri ofera gratuit aceasta facilitate, ca de exemplu:

Liste de discutii

Pentru a creste gradul de interactivitate cu vizitatorii puteti sa setati in pagina o lista de discutii . Exista multe site-uri, ca de exemplu Topica sau Yahoogroups care ofera gratuit aceasta facilitate. Mai multe informatii despre acest subiect gasiti in capitolul "Promovarea sitului web".

Contoare de pagina (counters)

Pentru a cunoaste cat de vizitat este site-ul pe care l-ati realizat si pentru a afla mai multe date despre numarul si statistica vizitatorilor, informatii care va vor ajuta in realizarea unei campanii de marketing online eficiente este bine sa folositi contoare de pagina.

Acestea sunt capabile sa afiseze informatii referitoare la:

  • numarul de accesari totale/lunare/saptamanale/zilnice
  • tipul de browser folosit pentru vizitarea paginilor
  • tara/continentul de provenienta pentru fiecare vizitator
  • sistemul de operare folosit
Dupa ce va veti inregistra la un astfel de contor, veti primi un cod HTML pe care va trebui sa-l inserati in pagina web.

Cele mai cunoscute si apreciate contoare de pagina gratuite sunt urmatoarele:

La adresa www.grafstat.grafx.ro veti gasi un contor gratuit oferit de compania GraFX. Acesta este un program de analiza a datelor in limba romana, simplu, fiabil si utilizabil pe orice platforma.

Exemplu de site web

Inca din faza de proiectare a sitului (www.afaceri.net) am pus un accent deosebit pe modul de interactiune cu vizitatorii. In primul rand, am inserat in fiecare pagina o adresa de email unde vizitatorii pot trimite comentariile sau observatiile lor. Dupa aceea, am setat o lista de discutii la YahooGroups unde oricine poate sa se inscrie (adresa paginii web este groups.yahoo.com/group/Prima_afacere_pe_Internet). Subscrierea se poate face si daca trimiteti un email la adresa Prima_afacere_pe_Internet-subscribe@yahoogroups.com.

Aceasta lista de discutii este dedicata celor care vor sa inceapa o afacere folosind resursele puse la dispozitie de Internet. Abordeaza subiecte legate de realizarea siturilor web, editarea cartilor electronice, stabilirea programelor afiliate, modalitati de comert electronic, etc.

Un articol foarte interesant despre cum se poate seta o lista de discutii pe YahooGroups a aparut pe situl www.infonet.ro. Dupa ce il cititi veti vedea cat de usor se poate configura si intretine o lista de discutii.

In continuare, am configurat o Carte de Oaspeti (Guestbook) gratuita. Pe site-ul www.guestbooks.com m-am inregistrat introducand informatiile personale. Am primit apoi un nume de identificare si o parola, iar apoi am copiat in pagina web un mic cod HTML care l-am primit prin email. Mai multe informatii veti gasi direct pe acest site.

In stransa legatura cu subiectul site-ului, am considerat ca ar fi interesant sa aflu ce procent din numarul total de vizitatori ar fi interesati sa inceapa o afacere pe Internet. De aceea, am setat un chestionar (poll) folosind facilitatile gratuite oferite de catre situl www.geotele.com.

Am pus o intrebare ("Vreti sa demarati o afacere pe Internet?") si am setat trei posibilitati de raspuns (Da/ Nu/ Nu inca. In urma analizarii rezultatelor, a reiesit ca 95% dintre cei care au completat chestionarul sunt de acord sa inceapa o afacere online.

Foarte important este modul de urmarire a traficului pe un sit web. Din acest motiv am setat doua contoare. Unul romanesc (www.trafic.ro) si unul strain (www.sitemeter.com). Ambele sunt gratuite si ofera o multime de informatii utile despre numarul de vizitatori si pagini web (page views) accesate, impartite pe ani, luni, saptamani. In plus, mai sunt precizate tipul de browser folosit, IP-ul, prima si ultima pagina accesata, etc.

Dupa ce va inscrieti la aceste site-uri web, veti primi un cod HTML pe care trebuie sa-l inserati (fara nici un fel de modificare) in pagina web, acolo unde doriti ca el sa apara.


Dan Paunescu, onebizro@hotmail.com
Website: www.afaceri.net

Acest articol face parte din cuprinsul cartii electronice "Proiectarea paginilor web"
(FAQ: raspunsuri@sendfree.com; Cuprins: cuprins@sendfree.com)

Prima afacere pe Internet - http://www.afaceri.net
Vreti sa incepeti o afacere online si nu stiti cum sa procedati?
Acum aveti la dispozitie o multime de informatii utile despre
proiectarea, publicarea si promovarea site-urilor web, editarea cartilor
electronice, programe afiliate si comert electronic.
"Before doing something perfect, do something perfectible!" - Bill Gates


Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro