MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Planificarea     Scopul     Audienta     Accesibilitatea     Copyright     Efecte speciale     Meta tag-uri     Feedback
Resurse Folosirea Meta Tag-urilor
de Costel Croitoru
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Statisticile arata ca unul din patru Web site-uri folosesc “Meta Tag-uri”. Oricum, folosirea acestor “etichete”, poate da site-ului vostru un avantaj fata de celelalte site-uri. Meta Tag-urile dau posibilitatea utilizatorilor retelei Internet sa gaseasca foarte usor site-ul vostru cu ajutorul motoarelor de cautare.

Ce sunt Meta Tag-urile?

Acestea sunt etichete HTML, ce descriu vizitatorilor continutul paginii Web in momentul cautarii de acestia cu ajutorul motoarelor de cautare. Posesorii de site-uri Web folosesc aceste resurse pentru o mai buna pozitionare si descriere a site-ului personal in motoarele de cautare. O mare parte din motoarele de cautare au incorporati niste “spideri” sau “roboti” cu ajutorul citesc aceste “etichete”.

Se pozitioneaza intre <head> si </head> in pagina voastra HTML.

Tipuri de Meta Tag-uri

Eticheta DTD (Document Type Definition), precede eticheta <HTML> in realizarea unei pagini Web. Este in general primul element care se foloseste in realizarea unei pagini Web. Este folosita pentru a face deosebirea intre versiunea HTML folosita si celelalte versiuni HTML, anuntand browserul la ce “etichete” sa se astepte in momentul expunerii paginii.

<!doctype html public "-//wc3//dtd html 4.0 transitional//en">

Daca un Browser nu intelege meta tag-urile, el atunci le ignora. Aceasta inseamna, in efect, ca interpreteaza <!doctype> ca fara valoare. Pentru o mai buna standardizare a acestor eticheta s-a introdus aceasta folosire in documentele HTML. Dar, daca aceasta relatare <!doctype> nu este interpretata de catre browser se poate ca pagina respectiva sa fie ignorata.

Meta tag-urile si Identificarea in Document

Sintaxa pentru aceste este etichete este:

<meta name=”namevalue” content=”contentvalue”>
sau
<meta http-equiv=”namevalue” content=”content value”>

Eticheta <META> are nevoie de atributul CONTENT si totodata adauga oricare din atributele NAME sau HTTP-EQUIV. Aceste doua atribute (NAME si HTTP-EQUIV), definesc informatiile generale pe care voi le creati sau schimbati in document, iar atributul CONTENT defineste valoarea acestor informatii generale.

Atributul HTTP-EQUIV

Eticheta <META HTTP-EQUIV> este echivalentul HTTP “headers”. Pentru a intelege “headers”, trebuie mai intai sa intelegeti procesul care decurge atunci cand folositi browser-ul Web in gasirea unui document pe serverul Web. Voi cereti aceste informatii folosind browser-ul, iar serverul Web primeste cererea voastra via HTTP, protocolul standard din Web. Cand serverul gaseste informatiile cerute de voi, el genereaza un raspuns HTTP. Informatiile initiale in acest raspuns se numesc “HTTP header block”. Acest”header” da browser-ului Web informatii utile pentru afisarea lor in pagina.

Limbajul Meta Tag (Language Meta Tag)

Aceasta eticheta este una optionala. El arata vizitatorilor in ce “limba” este scris documentul solicitat de catre ei. Aceasta eticheta este folosita de obicei de catre site-urile non-english, sau de cele care sunt concepute in mai multe limbi de circulatie internationala.

<meta http-equiv="content-language" content="en">

Expirarea unui Meta Tag (Expires Meta Tag)

O alta eticheta optionala este aceea in care o pagina va fi considerata expirata incepand cu o anumita data si o alta noua pagina fiind generata. Se foloseste doar atunci cand cu ajutorul acelei pagini dorim captarea atentiei vizitatorilor pentru un anumit eveniment, sau se trece data de cand acel document nu mai este valid.

<meta http-equiv="expires" content="Tue, 04 Dec 1993 21:29:02 GMT">

Refresh Meta Tag

Este o alta eticheta optionala a limbajului HTML, folosita pentru redirectionarea sau trimiterea vizitatorilor catre un alt site dupa un anumit numar X de secunde (minute). Aceasta eticheta poarta rolul unui “pod”, intre site-ul accesat initial de catre vizitatori si site-ul catre care sa facut directionarea.

<meta http-equiv="refresh" content="seconds;url=http://www.website.com/">

Name Atrribute (Atributul Nume)

Tag-urile <META> impreuna cu atributul NAME sunt folosite pentru tipurile de informatii care nu corespund HTTP headers.

Exemple de atribute HTTP-NAME

1. Eticheta pentru cautarea cu ajutorul cuvintelor cheie (keywords tag search)

Motoarele de cautare suporta etichetele META folosite pentru a gasi paginile site-ului vostru dupa cuvintele cheie, ceea ce inseamna ca site-ul vostru este indexat intr-o anumita categorie cu ajutorul algoritmilor.

Asigurati-va ca ati ales cuvintele-cheie relevante pentru site-ul vostru. Prin folosirea excesiva a repetarii, multe din motoarele de cautare va penaliza site-ul vostru, deoarece considera ca aceste repetitii sunt niste abuzuri contra sistemului lor. Motoarele de cautare dau prioritate primelor cuvinte din descriptia voastra, cuvintelor-cheie, mai departe elaborand dupa sinonime sau alte cuvinte cheie.

<meta name="keywords" content="keyword1,keyword2,keyword3">

Valoarea cuvintelor cheie este data de virgula. Maximul de cuvinte cheie care pot fi alocate unei pagini Web este de 1000 de caractere, dar se crede ca nu sunt luate in considerare de catre motoarele de cautare, decat primele 255 de caractere.

2. Eticheta Denumire (Descriere) - Description Tag

Cand creati etichete META, asigurati-va ca primele cuvinte au impact puternic asupra vizitatorilor, apoi treceti la continuarea descrierii.

<meta name="description" content="Realizarea, Publicarea si Promovarea propriului tau site Web.">

Mentineti aceasta descriere in limita a 25 de cuvinte (maximul alocat de 150 caractere). Trebuie sa mentionez ca nu toate motoarele de cautare recunosc acest tag (eticheta).

Concluzii

Nu lasati ca site-ul vostru sa fie unul din cele patru de pe Web care nu folosesc Meta Tag-uri. Aranjati-l acum, astfel incat sa va acordati sansa de a fi listati in motoarele de cautare. Prin listarea site-ului vostru in motoarele de cautare, veti beneficia de mai mult trafic catre site-ul vostru, precum si de o crestere substantiala a vanzarilor (in cazul in care aveti un site comercial bazat pe vanzari on-line).


Costel Croitoru
Webmaster: www.firstbiz.home.ro

Costel Croitoru este fondatorul site-ului www.firstbiz.home.ro, un site dedicat exemplificarii procedeelor realizarii unui site Web (fara ajutorul codurilor HTML), a cartilor electronice, ce trebuie stiut despre programele affiliate, autorespondere etc., precum si autorul a doua carti in format electronic in limba romana.


Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro