MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Planificarea     Scopul     Audienta     Accesibilitatea     Copyright     Efecte speciale     Meta tag-uri     Feedback
Resurse Scopul
de Dan Paunescu
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Pentru inceput trebuie sa definiti in mod clar obiectivul sau scopul site-ului.

Ce anume doriti sa realizati si cum va propuneti sa arate site-ul web in final? Analizati mijloacele care va sunt necesare si pe care le aveti la dispozitie pentru atingerea tintei propuse. Notati ce anume trebuie facut mai intai si ce sarcini puteti ndeplini ulterior .

Pe baza obiectivului stabilit si a mijloacelor disponibile puteti sa va planificati mai usor munca. De asemenea, scopul urmarit va influenta in mod decisiv continutul si forma de prezentare a site-ului.

Care este scopul unui sit web?

Obiectivul care trebuie urmarit atunci cand se proiecteaza un site web poate fi urmatorul:

 • pentru a invata HTML
 • pentru a crea un site web personal
 • pentru a putea intra in legatura cu alte persoane avand aceleasi preocupari si interese
 • pentru a incepe o afacere online si a castiga bani
 • pentru a extinde o afacere clasica, desfasurata offline
 • pentru a face publicitate prin intermediul Internet-ului
Atunci cand faceti planul pentru un site web, amintiti-va ca fiecare pagina web trebuie sa aiba un obiectiv precis. Acesta trebuie sa fie in concordanta cu scopul final si tema generala care a fost aleasa. Daca nu stiti cum sa procedati, uitati-va la alte site-uri care v-au placut si incercati sa va inspirati din modul cum au fost realizate acestea.

Vreti sa incepeti propria afacere pe Internet?

Modele de site-uri web

Dupa ce ati stabilit scopul site-ului, trebuie sa va hotarati asupra felului cum va arata el in final. Practic nu exista o clasificare a site-urilor web. Ele sunt de o mare diversitate, tratand aproape orice subiect posibil.

In continuare sunt prezentate cateva idei de la care puteti sa porniti in realizarea unui sit web:

 1. Intocmirea unui site web personal in care sa inserati diverse informatii despre propria persoana, despre hobby-urile sau preocuparile pe care le aveti. Puteti sa includeti o scurta biografie, diverse fotografii sau orice alte informatii despre subiectele care va intereseaza. Acest lucru va poate ajuta sa va castigati noi prieteni online.
 2. Daca doriti sa va gasiti o noua slujba, Internetul este locul perfect unde puteti incerca acest lucru, cu mari sanse de reusita. Exista foarte multe site-uri specializate unde puteti trimite online Curriculum Vitae (CV-ul). De asemenea, aveti si posibilitatea crearii unor pagini web care sa contina informatii despre studiile si activitatea profesionala. Acolo unde este posibil, puteti sa includeti mostre sau fotografii ale unor lucrari reprezentative realizate de catre Dvs. Adresa web a site-ului puteti apoi sa o includeti in CV-ul tiparit pe care il inaintati firmelor sau persoanelor angajatoare sau puteti sa o trimiteti online la diverse site-uri care se ocupa cu recrutarea de personal.

  In Romania, printre cele mai cunoscute site-uri care se ocupa cu recrutarea de personal online se pot enumera:

 3. Daca va hotarati sa castigati bani cu ajutorul Internetului puteti sa realizati un site dedicat afacerilor online sau puteti sa va inscrieti la unul sau mai multe programe afiliate.
 4. Publicarea unui produs informational (o carte electronica) bazat pe un hobby, un talent deosebit sau cunostinte specializate intr-un anumit domeniu.
 5. Oferirea de informatii de interes specific sau general. In prezent, se pot gasi pe Internet informatii despre orice subiect imaginabil. Cu toate acestea, zilnic apar noi site-uri care ofera o noua abordare asupra unor teme diverse.
 6. Vanzarea si marketingul unor produse reale, ca de exemplu produse de artizanat, diverse produse manufacturate, etc. Avantajele folosirii Internetului constau intr-o piata de desfacere globala, flexibilitate ridicata si posibilitatea unei comunicari rapide cu clientii prin intermediul emailului sau formularelor inserate in pagina web.
 7. Vanzarea unor servicii pe care le puteti presta contra cost si pentru care aveti calificarea necesara:
  • web design
  • contabilitate
  • consultanta online
Bineinteles ca exista multe alte idei pe care ramane sa le descoperiti si sa le puneti in aplicare. Totul depinde numai de imaginatie si de cunostintele pe care le aveti in domeniul respectiv.

Exemplu de site web

In site-ul web www.afaceri.net, m-am gandit sa ofer o serie de informatii utile celor care vor sa demareze o afacere online. De asemenea, am vrut sa demonstrez ca se poate face o afacere pe Internet, fara investitii mari si folosind resurse minime.

Acest subiect fiind foarte vast, am cautat sa strang in sectiunea Articole o multime de articole preluate de pe alte site-uri web sau din diverse publicatii de specialitate referitoare la subiecte pe care le-am considerat apropiate de subiectul principal. Asa cum am mentionat la sfarsitul fiecarui articol, vreau sa subliniez ca drepturile de autor apartin in intregime si exclusiv autorilor articolelor respective

Asadar, scopul principal al acestui site il reprezinta oferirea unor informatii de calitate pentru cat mai multe persoane interesate. Pentru a putea realiza acest lucru, îi rog pe toti cei care pot sa-mi puna la dispozitie articole sau alte documentatii sau resurse referitoare la demararea unei afaceri online sa ma contacteze prin email, pentru a putea imbogati continutul site-ului.

Deoarece am realizat singur acest site web si nu dispun de un buget adecvat, posibilitatile mele de promovare online si offline sunt limitate. Prin urmare, ii invit pe toti webmasterii care considera ca acest proiect merita sa fie cunoscut si promovat sa ma contacteze pentru a gasi modalitatile optime de publicitate sau promovare reciproca.


Dan Paunescu, onebizro@hotmail.com
Website: www.afaceri.net

Acest articol face parte din cuprinsul cartii electronice "Proiectarea paginilor web"
(FAQ: raspunsuri@sendfree.com; Cuprins: cuprins@sendfree.com)

Prima afacere pe Internet - http://www.afaceri.net
Vreti sa incepeti o afacere online si nu stiti cum sa procedati?
Acum aveti la dispozitie o multime de informatii utile despre
proiectarea, publicarea si promovarea site-urilor web, editarea cartilor
electronice, programe afiliate si comert electronic.
"Before doing something perfect, do something perfectible!" - Bill Gates


Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro