MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Cautare pe Internet     Folosind FTP     Istoria procesoarelor     Overclocking     Posta electronica     Racirea procesoarelor     Sfaturi cumparare PC
Resurse Folosind FTP
de Costel Croitoru
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

FTP este acronimul pentru File Transfer Protocol (Protocolul de Transfer al Fisierelor) si este cea mai rapida metoda de a trasfera informatii pe Internet.

La ce foloseste FTP?

Accesul intr-o retea complexa devine mai complicat si aici cea mai utilizata cale este prin FTP. Transferul de fisiere de la server spre client poarta numele de download, iar cel in sens invers se numeste upload. Serverele de tip FTP inmagazineaza in general o cantitate insemnata de informatie si simpla gasire a unui server de acest tip nu garanteaza si accesul la fisierele pe care le contine. De cele mai multe ori, accesul este restrictionat si se poate face cunoscand un user si o parola. Atunci cand un server permite oricarui utilizator accesul la fisierele sale, acesta se numeste server de tip anonymous FTP.

Acest lucru inseamna ca permite o conectare cu userul anonymous si accepta ca parola o adresa de e-mail. Uneori, transferul este mult ingreunat de viteza cu care vin datele, acest lucru putand fi datorat in parte distantei dintre server si client. Solutia se numeste mirroring si consta in existenta unui server aflat mai aproape de client care sa contina aceleasi informatii ca si cel initial. Softul existent in acest moment este variat si usor de folosit,iar ofertele acopera toate sistemele de operare.

In continuare gasiti cateva site-uri de aplicatii FTP:

Pasii de mai jos va arata cum sa folositi programul WS_FTP la incarcarea fisierelor. Puteti obtine acest program de la adresa WS_FTP.

Dupa instalarea programului, iata ce trebuie sa faceti:

 1. Conectati-va la Internet si executati dublu clic pe pictograma WS_FTP pentru a lansa programul.
 2. Va aparea o caseta de dialog Session Properties. Daca aceasta caseta nu apare, efectuati clic pe butonul Connect.
 3. Executati clic pe New.
 4. In caseta de text Profile Name, scrieti o descriere a serverului FTP (aici puteti scrie orice).
 5. In caseta Host Name, scrieti adresa serverului FTP(a gazdei alese de D-voastra), de exemplu www.paginata.home.ro
 6. Stergeti marcajul din caseta de selectare Anonymus Login, scrieti numele D-voastra de utilizator in caseta de text User ID, iar parola in caseta de text Password.
 7. Executati cic pe Save, apoi pe OK. WS_FTP va conecta la serverul FTP si va va plasa in directorul implicit.
 8. Dupa ce v-ati conectat la server, schimbati directorul cu cel pe care furnizorul de servicii vi l-a indicat pentru paginile D-voastra. (Directoarele din situl FTP ar trebui sa apara in partea dreapta a ferestrei WS_FTP)
 9. In sistemul local (Local System - in partea stanga a ferestrei WS_FTP) deschideti directorul care contine pagina D-voastra Web si fisierele asociate.
 10. Selectati fisierele pe care vreti sa le incarcati cu clic pe primul si CTRL+clic pe celelalte. Executati clic pe butonul cu sageata spre dreapta, pentru a incepe incarcarea fisierelor selectate.
 11. Dupa incarcarea completa a fisierelor executati clic pe Cancel pentru a anula conectarea, apoi pe Exit pentru a inchide programul WS_FTP. Pasul urmator este de a deschide pagina D-voastra de Web si a vedea cum arata in Internet si daca incarcarea a fost completa.

Costel Croitoru

Costel Croitoru este fondatorul site-ului www.firstbiz.home.ro, un site dedicat exemplificarii procedeelor realizarii unui site Web (fara ajutorul codurilor HTML), a cartilor electronice, ce trebuie stiut despre programele affiliate, autorespondere etc., precum si autorul a doua carti in format electronic in limba romana.


Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro