MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Cautare pe Internet     Folosind FTP     Istoria procesoarelor     Overclocking     Posta electronica     Racirea procesoarelor     Sfaturi cumparare PC
Resurse Posta electronica
de Adrian Andrisan si Bogdan Manolea
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Articol realizat de Adrian Andrisan si Bogdan Manolea - Pagina Internet pentru incepatori.

Posta electronica (sau e-mail) este unul din cele mai vechi servicii oferite de Internet si alaturi de mesajele SMS, detine in prezent primul loc in preferintele utilizatorilor. Ar trebui sa cunoasteti ca nici un serviciu de e-mail neplatit nu este asa de gratis cum pare. Companiile care ofera asemenea servicii au intodeauna de castigat, fie beneficii palpabile (bani perceputi de la ale companii pentru servicii de reclama prin banere), fie beneficii de imagine (impunerea numelui pe piata, clienti multumiti).

Deasemeni, prin completarea informatiilor solicitate la crearea contului, aceste firme ajung in timp detinatoarele unor mari baze de date, extrem de importante pentru cei care se ocupa de reclama pe Internet. Un termen extrem de frecvent intalnit atunci cand veti citi despre oportunitatile oferite de un astfel de serviciu este "va oferim o casuta postala pe viata", expresie care ar trebui completata cu "pe durata vietii companiei" sau pana cand compania se impune pe piata, ajungand sa solicite taxe. De aceea, atunci cand va veti alege compania care sa va asigure serviciul e-mail ar trebui sa va interesati de cand exista pe piata si care este profitul acesteia, pentru ca altfel veti putea avea surpriza ca intr-o zi nu mai aveti cont de e-mail sau sa fiti nevoiti sa platiti.

De asemeni, mai trebuie sa stiti ca unele companii ce ofera e-mail gratuit, de teama spam-ului, obisnuiesc sa blocheze anumite domenii si puteti avea surpriza ca nu toate e-mail-urile trimise catre dvs. ajung la destinatie sau invers.

1. Adresele de posta electronica

Pentru a expedia sau primi un mesaj prin posta electronica, trebuie intai sa aveti o adresa. Orice adresa de e-mail (posta electronica) are doua parti:
 • prima parte este numele contului de posta electronica (al dumneavoastra).
 • a doua parte este adresa calculatorului “gazda” la care este conectat destinatarul.
Cele doua parti sunt separate printr-un caracter ampersand @, in felul urmator: nume@gazda. Numele poate fi orice combinatie de litere si cifre, fara diferentieri intre literele mari si mici - pe acesta il puteti alege dvs. Gazda are un nume si un domeniu, care sunt separate printr-un punct (.) si sunt specifice fiecarui server care deserveste si serviciul de posta electronica (deci acesta este fix si nu poate fi schimbat cu foarte mici exceptii care sunt precizate in pagina Web unde deschideti casuta postala). Deci in general, adresa unei casute postale, este de genul : nume@hotmail.com; nume@yahoo.com; nume@acasa.ro; nume@home.ro, etc. Pentru fiecare sit WEb care gazduieste casute postale gratuite, se precizeaza exact tipul de adresa, iar dupa subscriere si deschiderea noului cont, vi se aduce la cunostinta datele necesare accesari noii casute postale.

2. Unde se poate deschide

Pe Internet, sunt multe situri care accepta gazduirea de conturi gratuite de e-mail si chiar de pagini Web. In tabelul de mai jos, aveti o lista cu cateva locuri unde puteti sa va inscrieti, in scopul deschiderii unui cont gratuit de e-mail.

Adresa sitului Capacitatea casutei - MB Daca accepta protocoale
POP3, SMTP sau IMAP
Alte precizari utile
www.hotmail.com 5 DA Atasament limitat la 1Mb
mail.yahoo.com 5 DA Atasament limitat la 1Mb
www.mail.ro Nelimitata DA Atasament limitat la 6Mb
www.k.ro 5 NU Atasament limitat la 1,5Mb
www.email.ro Nu se specifica Nu se specifica Se poate alege domeniul
www.post.ro 15 DA Atasament limitat la 3Mb
www.home.ro 5 DA Atasament limitat la 1Mb
www.emoka.ro Nelimitata Nu se pecifica Atasamente nelimitate
www.ems.ro Nu se specifica Nu se specifica -
www.romhost.com 6 Nu se specifica -
www.xyz.ro 6 Nu se specifica -
www.go2web.ro 6 Nu se specifica -
www.cyberspace.ro Nelimitata DA -
mail.rol.ro Nelimitata DA Ofera 10Mb pagina web
www.mymail.ro 10 Nu se specifica -

 • Nu avem pretentia de a fi acoperit intreaga oferta de free e-mail romanesc.
 • Alegerea domeniului caruia doriti sa ii incredintati casuta postala, ramane in intregime la latitudinea dvs.
 • Dorim sa va informam despre o adresa utila de pe Web cu ajutorul careia va puteti verifica adresa de e-mail sau pe cele ale prietenilor dvs. Astfel la www.mailtester.com puteti verifica adresa de e-mail si puteti obtine informatii utile despre protocoalele de e-mail si modul de functionare a acestora.

3. Cum subscriem pentru a deschide un nou cont de e-mail

La alegerea sitului Web la care veti subscrie in vederea deschiderii unui nou cont de e-mail trebuie sa aveti in vedere viteza de accesare a sitului si durata upload-ului, marimea casutei si marimea atasamentelor la e-mail acceptate, alte facilitati oferite (spatiu pentru pagina Web personala, oferta prezentata in limba romana, informatiile obligatorii care trebuie furnizate la inscriere, existenta unei pagini de start sau a informatiilor necesare utilizarii casutei postale, informatii despre actualizarea paginii personale Web, optiunile personale admise, facilitatile oferite de "Lista de adrese", etc.). Dupa ce ati analizat si cantarit bine toate ofertele si ati optat pentru un site Web caruia doriti sa-i incredintati noua dvs. casuta postala, veti proceda astfel:
 • Accesati situl respectiv (acest lucru se poate face si direct din tabelul de mai sus, dand clic pe adresa sitului respectiv) si in pagina de start, alegeti e-mail;
 • Apoi dati clic pe "Signup for a new Account" (Introducerea datelor pentru deschiderea unui nou cont).
 • Va apare un formular ("Profile Information") in care va trebui sa completati de la tastarura datele cerute, ca de exemplu: First Name (numele de botez-mic) si Last Name (prenumele); apoi alegeti una din cele doua variante: Male (barbat) sau Female (femeie), la Ocupation va trebui sa dati clic pe sageata si sa alegeti din lista derulata denumirea cea mai potrivita cu ocupatia dvs.; la Birthday - la Month apasati pe sageata si din lista derulata alegeti luna in care v-ati nascut, la Day apasati pe sageata si alegeti ziua nasterii dvs., iar in ultima caseta treceti de la tastatura anul nasterii. In continuare la Regional and Time Zone selectati la Country (tara) din lista derulata pana la Romania, la Provence, deasemeni alegeti denumirea judetului unde domiciliati, la Time zone alegeti Bucuresti-Romania, iar la Language (lasati engleza daca nu este specificata limba romana), etc. Dupa completarea formularului, dati clic pe Next. Daca datele nu sunt corect completate, sau ati uitat a completa una sau mai multe casete, formularul se reintoarce pentru completare. Daca datele sunt corecte, apare o noua fereastra in care:
 • Vi se va cere sa propuneti un nume pentru noul cont, o parola si apoi confirmarea parolei, o parola "secreta" si confirmarea ei (aceasta parola "secreta" este necesara in cazul cand ati uitat parola normala, in vederea recuperarii parolei si accesarii casutei postale). Veti inainta aceste date, dand clic pe Next.
 • Daca nu se accepta numele pentru noul cont propus de dvs., va apare din nou cu cateva variante de name, din care dvs. va trebui sa optati si apoi dati clic din nou pe Next.
 • In fine, va apare o fereastra in care este numele contului dvs. de tipul "nume_contact_acceptat"@gazda si vi se aduce aminte sa va notati acest cont si in special sa nu uitati parola. Acum daca dati clic pe Next, puteti deja accesa casuta postala nou deschisa.
Tipul formularului de inscriere, numarul datelor solicitate, etc. sunt variabile in functie de situl Web la care va inscrieti; dar in general sunt cam aceleasi, iar metodologia este aproape identica la toate cu foarte mici exceptii.

ATENTIE: La unele formulare de subscriere, sunt plasate si niste oferte (care sunt gata bifate de acceptare). Fiti atenti si nu le acceptati, scoateti aceste selectari, pentru a nu fi "bombardati" in casuta postala cu tot felul de mesaje-oferte!

NOTA: Pentru cei care au acasa un calculator si au instalat programul Windows 9x, implicit este instalat si broswer-ul Internet Explorer, care are un program numit Outlook Express - specializat in posta electronica. Pentru cei care utilizeaza broswer-ul Netscape si aici este functia de Netscape Messenger spacializata in posta electronica. In ambele programe, exista posibilitatea accesarii directe a casutelor postale gratuite nou create (la siturile Web care accepta protocoalele POP3 si SMTP sau IMAP). Pentru a avea aceasta facilitate, vor trebui create niste legaturi "speciale" (New Account Singup), care sunt explicate in materiale separate specifice acestor programe.

4. De ce trebuie aranjata o casuta postala si cum o putem face

In general, noile casute postale sunt predefinite cu un numar standard de foldere (dosare) ca de exemplu: Inbox (dosarul unde sosesc mesajele primite); Outbox (dosarul unde ajung mesajele compuse de dvs. inainte de a fi expediate); Sent Items (dosarul unde ajung mesajele trimise de dvs.); Deleted Items (dosarul unde ajung mesajele sterse de dvs. - un fel de Recycle Bin) si Drafts (dosar de arhivare). Dar sunt multe casute postale care nu au minim aceste dosare si este necesar a le crea dvs.; de asemeni de multe ori se doreste a se deschide noi dosare speciale, unde sa fie pastrata corespondenta cu anumite persoane sau grupuri de discutii. Deschiderea de noi foldere se poate face usor, daca optiunile sitului Web la care ati deschis casuta postala o permit.

5. Cum deschizi noi foldere (dosare)

Toate operatiunile trebuiesc executate on-line (adica fiind conectati la Internet, navigand pana la situl Web unde ati deschis casuta postala, facand LOGIN - adica dand numele de cont si parola dvs. si in final ajungand la cauta dvs. postala). Cautati Options, iar aici New Folders. In caseta care va apare, scrieti denumirea noului dosar pe care doriti a-l crea si dati apoi clic pe OK. Va trebui sa apara noul folder, cu denumirea data de dvs.; si asa continuati pana terminati crearea noilor dosare necesare utilizarii normale a casutei postale de catre dvs. Pe acelasi principiu, se pot si sterge (desfiinta) o serie de dosare, atunci cand nu va mai sunt necesare.

PRECIZARE: Sunt o serie de situri Web care ofera casute postale gratuite, dar care nu au prefigurate nici macar folderele standard. In asemenea cazuri, dvs. va trebui sa deschideti intai aceste foldere!

6. Ce este si cum compunem o semnatura

Semnatura este echivalentul unui antet la o scrisoare. Ea trebuie sa fie scurta si sa nu includa date confidentiale, etc. De obicei, contine numele expeditorului si adresa de e-mail. Semnatura se poate atasa automat la sfarsitul fiecarui mesaj, astfel ca destinatarul sa stie cine a expediat mesajul si adresa acestuia de e-mail. Pentru a compune o asemenea semnatura, va trebui sa fiti on-line, sa dat clic pe Options si sa alegeti Signatures. La aparitia ferestei de dialog, puteti trece la compunerea, modificarea sau stergerea ei.

Daca vreti un model de semnatura va propunem mai jos, un model posibil de semnatura:

======================   --- O bara de separare, fata de textul mesajului;
  Numele si Prenumele  --- Scrieti numele dvs. asa cum doriti;
  Mailto:nume@acasa.ro  --- Scrieti adresa dvs. de e-mail;
  Bucuresti       --- Scrieti localitatea unde locuiti;
=====================   --- O bara de incheiere a semnaturii.

7. Utilizarea Address Book (Lista de adrese)

Functia “Address Book” (agenda cu adrese e-mail) permite completarea datelor referitoare la un corespondent de posta electronica, utilizarea usor si rapid, precum si arhivarea acestora. Pentru a accesa aceasta functie, dupa ce sunteti deja in casuta postala, actionati Options si apoi denumirea acestei functii. Lista de adrese (ea variaza functie de situl Web unde ati deschis casuta postala) are cateva functii standard, pe care vom incerca a le explica mai jos:
 • Inscrierea manuala a datelor pentru un nou corespondent: click pe New si alegi New Contact sau din File alegi New Contact si apare o fereastra speciala de dialog unde veti introduce datele solicitate de formular; dar minim numele si prenumele corespondentului dvs. si adresa corecta a casutei sale postale; adresele se introduc una cate una.
 • Inscrierea automata a unor date in Address Book: Deschizi mesajul primit (prin dublu clic pe el) si selectezi numele expeditorului si cu un clic-drepta alegi Add Address Book va apare formularul de inscriere, cu o serie de date minime deja inscrise. Daca cunoasteti si alte date, le puteti completa manual. Precizam ca nu toate "Listele de adrese" au aceasta functie.
 • Utilizarea Address Book pentru completarea automata a adreselor destinatarilor mesajelor de posta electronica este principala si cea mai importanta functie. Dupa cum se cunoaste, un mesaj poate fi trimis la una sau mai multe adrese, in acest caz, fiecare adresa va fi despartita printr-un punct si virgula (;). Daca din fereastra “New Message” actionati asupra To:, va apare automat Address Book - alegeti destinatarul din lista derulata si activati numele printr-un simplu clic (se schimba culoarea), apoi actionati butonul To: si acest nume va trece in Message recipients (daca doriti a trimite acelasi mesaj si la alti corespondenti, procedati la fel), iar in final dati clic pe OK. Veti constata ca au fost inscrise automat numele destinatarului (daca sunt mai multi destinatari, dupa fiecare nume va apare automat separarea cu punct si virgula), iar la expediere calculatorul va completa si adresa de e-mail corecta. NOTA: La unele casute postale, apare "Lista de adrese" care are cate o casuta mica patrata, inaintea fiecarui nume din lista. Alegeti numele destinatarului si dati clic pe aceasta casuta (care va apare cu o bifa) si astfel adresa respectiva se va inscrie automat.

8. Utilizarea casutei postale

Principalele utilizari (standard) sunt: Compose (compunerea unui nou mesaj - cu sau fara atasament - in vederea expedierii); Reply (raspuns la un mesaj primit); Forward (retrimiterea unui mesaj primit, altor corespondenti); Citire (deschiderea si citirea unui mesaj primit si a unui atasament); Salvare (salvarea unui mesaj si a atasamentelor); Delete (stergerea din casuta postala a unui mesaj si a atasamentelor respective). Functie de tipul casutei postale, mai sunt o serie de alte functii specifice (filtre, grupuri, etc.), dar care sunt mai putin utilizate.

PRECIZARE: Toate aceste functii, se pot executa numai ON-LINE (adica fiind conectati la Internet, navigand pana la situl Web unde ati deschis casuta postala, facand LOGIN - adica dand numele de cont si parola dvs. si in final ajungand la cauta dvs. postala); sau din Outlook Express / Netscape Messeger daca au fost facute "New Account Singup" si se pot accesa aceste casute postale!

9. Compunerea si trimiterea unui nou mesaj

Functie de tipul casutei postale, dati clic pe New Message sau pe Compose. Va apare o fereastra cu denumirea provizorie de “New Message” (aceasta este optiunea standard, la unele casute postale apare numai formularul).
 • Completati urmatoarele campuri: - To: Aici apare linia de adrese. Un mesaj, poate fi trimis la unul sau la mai multi destinatari, fiecare adresa fiind separata, de obicei, prin punct si virgula (;). Programul permite completarea automata a adresei, in acest sens, urmati pasii: Dati clic pe To: si va apare Address Book; alegeti destinatarul din lista derulata si activati numele printr-un simplu clic (se schimba culoarea), apoi actionati butonul To: si acest nume va trece in Message recipients (daca doriti a trimite acelasi mesaj si la al doilea corespondent, procedati la fel), iar in final dati clic pe OK - sau bifati in casuta existenta in fata numelui destinatarului, adresa (adresele) la care doriti a fi expediat mesajul. Veti constata ca au fost inscrise automat numele destinatarului (destinatarilor), iar la expediere calculatorul va completa si adresa de e-mail corecta. ATENTIE: In cazul cand nu aveti adresa destinatarului introdusa in "Lista de adrese" (sau casuta postala nu are aceasta facilitate), adresa se introduce direct de la tastatura, sub forma nume@gazda.ro
 • Cc: Aici puteti completa adresele destinatarului (destinatarilor) la care doriti a trimite acest mesaj in copie (daca este cazul).
 • Subject: Aici veti scrie de la tastatura, o scurta descriere a mesajului (veti constata, ca imediat dupa scrierea subiectului mesajului in cauza, se va schimba automat si denumirea ferestrei, din “New Message” in textul scurt scris de dvs. la unele casute postale care au aceasta facilitate).
 • Acum, puteti trece la redactarea mesajului propriuzis de la tastatura (in campul liber de mai jos), care trebuie sa fie scurt, concis, la obiect si obligator semnat. La transmiterea mesajului, calculatorul va inscrie automat si adresa expeditorului. Acum nu va ramane decat sa dati clic pe Send si mesajul astfel compus, va fi expediat.
 • Daca doriti sa atasati un ceva la acest mesaj, inainte de expediere, actionati asupra butonului Attach (Attachaments) va apare o fereastra de dialog, cu ajutorul caruia navigati spre locul unde aveti pregatit atasamentul respectiv, selectatil si dati OK. El va fi "agatat" la acest mesaj, apoi puteti da comanda de Send in vederea expedierii mesajului cu tot cu atasamentul respectiv. Despre atasamente, vom explica in detaliu putin mai departe.
 • Mai exista unele optiuni, de marcare a unui mesaj urgent, de expediere a unui mesaj catre un anumit grup de corespondenti, etc.
 • Mai sunt o serie de conditii "mai speciale" pe care trebuie sa le indeplinesca un e-mail, ele pot fi citite de dvs. in alte materiale din acest site.

10. Functia Forward

Cu ajutorul acestei functii, puteti trimite un mesaj sosit pe adresa dvs., la alti corespondenti. Dand clic pe Forward, va apare formularul unui nou mesaj, in care sunt trecute la partea de text, urmatoarele: precizarea ----- Original Message -----; apoi From: (cu datele expeditorului mesajului original); To: (cu datele destinatarului mesajului original); Sent: (cu datele calendaristice referitoare la data si ora cand a fost trimis acest mesaj original); Subject: (cu denumirea mesajului original), iar in continuare se reda integral continutul mesajului original si semnatura. Dvs. va trebui sa completati adresa destinatarului, subiectul mesajului si aveti posibilitatea de a completa in corpul mesajului (deasupra precizarii ----- Original Message ----- ) un text, care sa explice motivarea trimiterii copiei mesajului si semnatura dvs. Aceasta functie se poate utiliza atunci cand dvs. ati primit un mesaj cu caracter mai deosebit si care apreciati ca merita a fi cunoscut si de alti corespondenti ai dvs.

11. Cum se citeste un mesaj sosit in casuta postala

Indiferent de varianta casutei postale, toate mesajele sosite pe adresa dvs. de e-mail, se vor gasi in folderul (dosarul) Inbox. Daca sunt mai multe mesaje sosite, se va mentiona acest lucru (printr-o cifra inclusa intre paranteze mici). Functie de varianta casutei postale, afisarea mesajelor se poate face bucata cu bucata, mai multe intr-o lista, etc. La afisare, veti vedea Subject, Expeditorul, si o serie de precizari suplimentare ca de ex. daca este un mesaj urgent (are in fata semnul exclamarii de culoare rosie), daca are atasamente (simbolul unei agrafe de birou) eventual si marimea acestora, etc. Deasemeni, la unele tipuri de casute postale, in fata fiecarui mesaj, exista o fereastra patrata, unde dvs. aveti posibilitatea de a bifa (clic pe aceasta fereastra) pentru a dispune mutarea mesajului intr-un alt folder, stergerea mesajului, etc.

Daca doriti acum sa cititi pe rand continutul fiecarui mesaj, veti da dublu-clic pe rand, pe fiecare mesaj in parte si va apare formularul cu continutul mesajului respectiv, dvs. avand astfel posibilitatea de al citi. Tot acum, unele casute postale va dau posibilitatea de a da Reply si a raspunde pe loc la acest mesaj; de a salva mesajul intr-un folder special deschis de dvs. in casuta postala; de a salva mesajul si atasamentul respectiv (daca este cazul) pe calculatorul dvs. sau de stergere a mesajului citit. Se recomanda, ca la terminarea citirii mesajelor sosite in folderul Inbox, acesta sa fie eliberat, pentru a primii noi mesaje iar dvs. sa puteti sti imediat numarul mesajelor noi ce le veti primii.

SFAT: Toate datele inscrise de dvs. in "Lista de adrese", precum si mesajele sosite, citite si mutate in dosarele speciale deschise de dvs. in casuta postala (cu accent pe atasamentele acestor mesaje), va ocupa un spatiu din capacitatea casutei postale pusa la dispozitia dvs. si va reduce capacitatea disponibila pentru a primi noi mesaje si indeosebi a unora cu atasamente mai mari. Deci se recomanda ca mesajele cu atasamente, sa fie salvate pe PC dvs. si apoi sa fie sterse din casuta postala, deasemeni, sa verificati din cand in cand, continutul dosarelor speciale si in lmita posiblitatilor dvs. sa stergeti mesajele mai vechi; pentru a elibera capacitatea disponibla a casutei dvs. postale.

12. Salvarea mesajelor si a atasamentelor

La casutele postale free, deschise in diferite site Web, in principiu exista doua sisteme de salvare a mesajelor primite si a atasamentelor "agatate" la aceste mesaje si anume:
 • Salvarea mesajelor si atasamentelor, intr-un alt folder (dosar) special, deschis in casuta postala. Practic, nu este o salvare, ci o mutare a acestor mesaje cu atasamentele respective, din folderul Inbox in cel deschis special de dvs. Acest lucru se poate face "bucata cu bucata", cand cititi mesajul respectiv, dand comanda de "mutare" si indicand denumirea dosarului unde doriti a fi mutat acest mesaj. Ulterior, veti putea deschide acel folder si veti putea reciti aceste mesaje, etc.
 • Salvarea mesajelor si a atasamentelor, pe calculatorul dvs. Pentru aceasta, dupa citirea mesajului, se va da comanda de Select All si apoi de Save As. Va apare o caseta de dialog, in care dvs. va trebui sa indicati calea spre locul unde doriti a fi salvat mesajul (sau atasamentul), dati apoi clic pe OK si veti putea vedea cum se transfera datele pe calculatorul dvs. (echivalent cu functia de download). Precizam, ca in functie de marimea mesajelor si in aspecial a atasamentelor respective, precum si de viteza conexunii si a legaturii dvs., durata transferului de date pe PC dvs. variaza (este destul de mare in general). Dupa ce v-ati convins ca ati salvat corect datele respective pe PC dvs., puteti comanda stergerea acestor medaje si a atasamentelor respective din casuta postala - elberand astfel capacitatea disponbila.

13. Functia Delete

Aceasta functie, sterge din casuta postala, atat mesajele, cat si atasamentele acestora. Exista doua posibilitati de a sterge mesajele: direct din lista mesajelor din folderul Inbox, daca bifati casuta din fata fiecarui mesaj si apoi dati clic pe Detete (Sterge); sau "bucata cu bucata" dupa ce le-ati citit mesajele, actionand asupra butonului Detele (Sterge). Recomandam varianta a doua, pentru a citi totusi mesajele sosite pe adresa dvs. inainte de a le sterge. O data actionata acesta functie, se sterg defnitiv mesajele si atasamentele acestora si nu mai pot fi recuperate, iar capacitatea casutei postale este eliberata.

14. Diverse

Pentru completarea cunostintelor dvs. privind posta electronica, recomandam a studia si urmatoarele materiale:
 • Pentru a trimite un mesaj cu atasament, este necesar ca intai sa va pregatiti acest atasament pe PC dvs. Explicatii detaliate privind ce sunt acestea, cum se pregatesc, cum se ataseaza la un e-mail, etc. le puteti citi in lucrarea Atasamente la e-mail. NOTA: In cazul casutelor postale free deschise in site Web, durata aducerii acestor atasamente astfel pregatite din PC dvs. la mesajul compus este deasemeni destul de mare (durata este variabila functie de marimea acestora si de viteza legaturii).
 • Daca doriti a cunoaste mai multe despre: Parola, Modele de mesaje, Mesaje urgente, Carti de vizita, Folosirea grupurilor, Atasarea de imagini, etc. le puteti afla din lucrarea Sfaturi.
 • Iar daca doriti sa utilizati acronime si/sau simboluri emotionale in mesajele dvs., precum si care este stilul potrivit pentru redactarea unui e-mail, puteti citi lucrarea Reguli pentru utilizare e-mail si listele de discutii.
Acum nu ne ramane, dacat sa va dorim o utilizare corecta a acestui servicu si cat mai multe satisfactii!

Articol realizat de Adrian Andrisan si Bogdan Manolea.
Internet pentru incepatori - primii pasi in Internet ii invatati aici! Site in romana care cuprinde informatii utile pentru orice internaut incepator cu privire la alegerea furnizorilor de servicii Internet, configurare PC, utilizare e-mail, world wide web si multe altele.

Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro