MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
Cautare pe Internet     Folosind FTP     Istoria procesoarelor     Overclocking     Posta electronica     Racirea procesoarelor     Sfaturi cumparare PC
Resurse Sfaturi cumparare PC
www.price.ro
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

"It is astonishing to think that for less than $ 3,000, you can now buy enough equipment to set up shop in your home or a small office. You can now obtain an Intel 486DX or Pentium-based computer for less than $2,500. Moreover, for around $ 450 you can obtain a colour inkjet printer. Just three years ago, an entrepreneur would have paid $5,000 for a computer and another $3,000 for a laser printer!"
Alliance Computer Systems, 1995

Un articol deosebit de util pentru orice viitor cumparator de PC sau de componente este "Sfaturi complete la achizitionarea unui PC". Acesta se adreseaza tuturor utilizatorilor, de la cei neinitiati sau cu cunostinte hardware de nivel mediu la cunoscatorii in domeniu, articolul reprezentand o recapitulare a cunostintelor legate de componentele calculatoarelor, pentru a face o achizitie in deplina cunostinta de cauza.

price.ro Pe parcursul a 17 pagini si 35 de capitole sunt trecute in revista principiile de baza care trebuie urmate de fiecare cumparator ca si detalierea tehnica si din punct de vedere al raporturilor calitate/performanta, calitate/pret si performanta/pret al fiecarei componente din alcatuirea calculatoarelor.

Multi cumparatori de calculatoare fac o greseala clasica: ei (1) cumpara un PC, apoi (2) invata sa-l foloseasca, iar la urma (3) invata si despre PC. Adica exact pe dos fata de cum ar fi normal.

Achizitionarea unui PC sau upgrade-ul componentelor reprezinta in acest inceput de nou mileniu o actiune deosebit de comuna si de frecventa pentru un utilizator de calculatoare, mai ales daca este si pasionat de IT. Din pacate, pentru multi utilizatori, a cumpara un PC nu inseamna decat grija de a cauta un monitor, o tastatura si o carcasa care sa arate cat mai bine si care eventual sa coste cat mai putin. Si totusi, pentru a respecta banii investiti, trebuie precizat ca alegerea unei configuratii hardware eficiente este o actiune complexa, ce necesita timp si cunostinte temeinice in domeniu, pentru a cumpara un produs de calitate. Numarul mare de oferte de pe piata poate deruta un cumparator, crescand riscul luarii unei decizii gresite, care costa bani, timp si nervi irositi inutil.

Nu veti gasi nici o recomandare a unui anumit produs sau al unei firme de tehnica de calcul, ci doar recomandari asupra unor tehnologii sau a unei game, asupra ajustarii pretului in functie de munca ce va fi depusa pe calculator si mai ales insistente repetate pentru cheltuirea a catorva procente suplimentare fata de pretul minim, pentru a nu avea probleme cu componentele din categoria "no-name" ce genereaza inevitabil probleme. Motto-ul "Suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine" se aplica foarte clar in cazul calculatoarelor.

Principalele capitole ale articolului sunt:

  • Alegerea intre o firma de renume, eventual companie nationala, ale carei PC-uri sunt considerate "branduri nationale", cu magazine la strada, vitrine etc, distribuitor si/sau importator direct pentru multe produse, si o firma mai modesta, ce poate fi "de apartament", pe o strada mai laturalnica, cu putini angajati, dar care ofera de obicei un pret inferior firmelor mari, consacrate. Este imposibil de stabilit "de unde e mai bine sa cumperi un calculator", dar veti gasi analizate pe rand avantajele si dezavantajele cel mai des intalnite. Este criticat de asemenea si "lantul slabiciunilor" manifestat la nivelul profesionalismului multor angajati din marile companii IT din tara.
  • Problema acordarii garantiei, durata acesteia, sigilarea sau nesigilarea sistemului, modalitatile de facturare si evidenta pieselor pe calculator in loc de solutia antica a etichetei cu cod si data. Consultati intotdeauna mai multe oferte de preturi, pentru comparatie, si intrebati de fiecare data care sunt conditiile de garantie, de service si daca exista facilitati speciale pentru client, de exemplu reduceri la achizitiile viitoare, garantie on-site pentru o anumita perioada, garantia pretului minim, returnarea banilor daca sistemul nu corespunde cerintelor etc.
  • Suma optima ce merita investita intr-un PC astfel incat sa nu existe compromisuri periculoase pentru stabilitatea sistemului, nici reducerea vitezei de lucru sub limita decentei, dar si alegerea unei configuratii in functie de necesitati si nu in functie de ofertele gata-facute. Astfel, intre un PC 486 si un Pentium 4 exista numeroase optiuni, toate la fel de valoroase si corecte, in functie de scopul urmarit. Se urmareste gasirea combinatiei optime pentru fiecare gama de utilizatori, in acelasi timp cu gasirea celor mai profitabile componente, care indeplinesc criteriul unei bune fiabilitati si performante la un pret putin mai ridicat decat minimul valorii componentei indiferent de calitate.
  • Dezbaterea asupra strategiei abordate in cazul unui buget insuficient, fiind prezentate avantajele si dezavantajele achizitionarii unor componente mai putin performante si mai ieftine sau a achizitionarii unui numar mai redus de componente, dar performante.
  • Lista componentelor abordate si discutate in amanunt este formata din acele piese comune tuturor PC-urilor, dar se discuta si despre software-ul aferent unui PC complet ca si despre calculatoarele second-hand de diverse generatii: procesorul (AMD sau Intel), coolerul, placa de baza (cu chipset Intel, VIA sau SiS), memoria RAM (SDRAM, DDR-SDRAM, R-DRAM), CD-ROM, CD-RW, DVD, DVD-RW, placa grafica (NVIDIA, ATI, SiS), monitorul (CRT sau LCD) si tehnologiile proprietare ale tubului, placa de sunet, boxele, accesoriile: TV tuner, placa de retea, aparate foto digitale, accesorii pentru jocuri, accesul la Internet prin modem, carcasa, sursa, tastatura si mouse-ul, imprimanta (matriciala, cu jet de cerneala, laser), scannerul, aparatul multifunctional, generatiile de Windows, driverele, aplicatiile.
Daca domeniul hardware sau in general domeniul IT nu sunt tocmai punctele dumneavoastra forte, ar fi ideal ca inainte de a initia achizitia tehnicii de calcul, sa va sfatuiti cu o cunostinta care se pricepe si care nu doreste sa va vanda nimic. Cu siguranta cel mai contraindicat loc de initiere in calculatoare il reprezinta un magazin de calculatoare. Deci vom sublinia ideea acomodarii cu PC-ul inainte si nu dupa achizitionare. In plus, puteti parcurge reviste de specialitate, site-uri de Internet ce ofera informatii detaliate, trateaza probleme si suporta discutii hardware si software, pentru a dobandi notiunile generale despre alcatuirea, functionarea si utilizarea unui calculator.

In final, dupa ce ati reusit sa faceti achizitia in cunostinta de cauza, nu va mai ramane decat sa va pregatiti pentru aventura. Veti partaja in curand un sentiment comun al tuturor proprietarilor de calculatoare: va veti intreba cum ati reusit sa traiti atata timp fara PC.

Daca totul pare prea complicat, exista o regula generala simpla si precisa privind calculatoarele, si care constituie si rezumatul intregului articol:

Un PC ideal are trei mari caracteristici: performanta, calitate si pret mic.
Un PC real are numai doua (la alegere) din cele trei.

"No matter what you buy, it is obsolete before you turn it on, the next week the price will be reduced, and the next month the guy next door will get a better one for a lot less."

Alliance Computer Systems

Articolul complet poate fi citit pe www.price.ro.

Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro