MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
E-marketing     Realizarea unui site     Promovarea     E-mail     Newsgroups     Autoresponder     Link Exchange     Banner Exchange     Anunturi publicitare     Concursuri     Newsletter     Motoare de cautare     Atragerea vizitatorilor ocazionali     Mentinerea in top     Concluzii
Resurse E-marketing - Anunturi publicitare
de Dan Paunescu, www.afaceri.net
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Reclame sau anunturi publicitare (classified ads)

Fiecare dintre noi se afla sub un bombardament continuu al reclamelor comerciale, fie ca este vorba de presa scrisa, radio, televiziune sau, in ultimul timp, Internet.

Atunci cand navigati pe Internet sau cititi un ziar electronic, se poate intampla sa va atraga atentia o anumita reclama publicitara (classified ads). In acest caz este bine sa o salvati pe hard-disk sau daca aveti posibilitatea sa o tipariti, pentru ca atunci cand aveti timp sa o studiati cu atentie. Acest lucru va poate fi de mare ajutor in cazul in care va creati propriile reclame sau anunturi publicitare online.

Analiza unei reclame

Cand va hotarati sa studiati o reclama care v-a trezit interesul, faceti o analiza atenta, tinand cont de urmatoarele aspecte:
 • Notati care sunt elementele care v-au atras atentia
 • Analizati fiecare parte componenta
 • Subliniati acea parte a reclamei pe care o considerati irezistibila
 • Identificati cuvantul sau cuvintele pe care considerati ca pot avea un impact maxim asupra cititorului
 • Verificati formatul in care a fost scrisa reclama respectiva
Dupa ce v-ati facut o imagine coerenta si corecta asupra modului cum trebuie realizata o reclama online, puteti incerca sa va creati propriile anunturi.

Realizarea unui anunt publicitar

Inainte de a va apuca de lucru, este bine sa tineti cont de faptul ca reclama nu trebuie realizata pentru a incheia o tranzactie online. Scopul ei este de a trezi curiozitatea cititorilor suficient de mult pentru ca acestia sa va contacteze. Dupa ce ei v-au contactat si le-ati obtinut adresele email, va trebui sa-i convingeti sa cumpere produsul sau serviciul pe care le oferiti. In nici un caz, nu trebuie sa va asteptati ca reclama pe care tocmai ati realizat-o, oricat de bine ar fi ea conceputa, sa faca singura toata treaba.

Ceea ce transmiteti prin anuntul publicitar si modul cum o faceti vor avea un rol determinant in obtinerea succesului online. De aceea, incercati sa aflati ce anume ar dori un potential client si explicati cum ar putea beneficia de produsul sau serviciul pe care vreti sa-l oferiti.

Cand doriti sa realizati o reclama publicitara trebuie sa luati in calcul urmatoarele aspecte:

 • Folositi un titlu elocvent, alcatuit din cateva cuvinte bine alese care sa-l ajute pe cititor sa vizualizeze exact ce anume aveti de oferit
 • Utilizati cuvinte cheie cat mai reprezentative. Cele mai uzuale sunt: GARANTAT, ACUM, TU, USOR, REZULTATE, DESCOPERA, SALVEAZA, BANI, NOU, SANATATE, etc.
 • GRATIS (FREE) este un cuvant cheie special. Este bine sa fie folosit cat mai des si daca este posibil chiar in prima propozitie. Aceasta inseamna bineinteles, ca tot timpul trebuie sa aveti ceva de oferit in mod gratuit. Astfel, ii veti face fericiti pe vizitatori si ii veti convinge sa mai revina sau sa va contacteze. Oferiti cadoul gratuit in mod neconditionat, deci fara sa cereti un alt serviciu in schimb.
 • Cadoul gratuit poate fi alcatuit dintr-o informatie folositoare, o carte electronica, un raport, un software sau o consultatie online. Exista foarte multe posibilitati, iar resursele sunt nelimitate. Oferirea unui cadou se face:
  • pentru a-l influenta sa va viziteze situl
  • pentru a convinge un potential client sa cumpere un anumit produs
  • ca o recompensa pentru ca a cumparat ceva
  • pentru a-I reaminti numele sau firma dvs.
  • pentru a oferi noutati despre ultimele produse
 • Spuneti cititorului ce anume oferiti si incercati sa faceti acest lucru intr-un mod cat mai natural posibil. Nu-l lasati sa ghiceasca sau sa interpreteze gresit cuvintele folosite in reclama.
 • Prin modul cum este realizat anuntul, trebuie sa convingeti cititorul sa actioneze imediat, in sensul pe care il doriti. Chiar daca un potential client decide ca are nevoie de ceea ce ii oferiti, se hotaraste greu sa intreprinda ceva, mai ales daca nu ii dati un motiv sa o faca imediat.
  De aceea, incercati sa-l influentati in luarea unei decizii prompte prin introducerea unor fraze mobilizatoare, ca de exemplu:
  • "Este o oferta limitata"
  • "Aceasta oferta este valabila numai daca va inscrieti in urmatoarele cinci zile"
  • "Cumparati acum si veti primi un bonus de ..."
  • "Daca sunteti unul dintre primii 10 cumparatori, veti beneficia de..."
  Bineinteles, ca nu trebuie in nici un caz sa faceti o oferta fara acoperire. In acest caz, veti pierde definitiv toata increderea clientilor.
 • Deoarece siturile care permit plasarea de anunturi gratuite interzic reclamele cu o lungime prea mare si pentru a avea un efect maxim, incercati sa pastrati lungimea reclamei sub 30 de cuvinte. Rezistati tentatiei de a spune cititorilor in fraze lungi si plictisitoare, cat de competent sunteti sau ce companie de succes aveti.
 • La final nu trebuie sa uitati adresa de e-mail sau telefonul / fax-ul la care puteti fi contactat si bineinteles adresa sitului web. Aceste informatii sunt absolut necesare pentru a oferi posibilitatea vizitatorilor sa va contacteze in cazul in care sunt interesati de oferta.
Nu trebuie sa renuntati daca nu veti reusi sa scrieti o reclama de calitate din prima incercare. Schimbati cuvintele sau propozitiile intre ele, aranjati-le intr-o noua ordine care vi se pare mai interesanta.

Scopul final este de a-l face pe cititor sa ia o decizie si sa execute o actiune. Aceasta poate fi o cerere de informatii suplimentare, vizitarea propriului sit web sau trimiterea unei comenzi. Inainte de a scrie un singur cuvant trebuie sa aveti clar in minte aceasta tinta finala.

Dupa ce ati realizat anuntul publicitar, va trebui sa-l faceti cunoscut online. Puteti realiza acest lucru prin publicarea acestuia in ziarele electronice care permit acest lucru sau in siturile web specializate.

Publicarea de reclame publicitare in ziare electronice

Aruncati o scurta privire in sectiunea de reclame din ziarul online la care sunteti abonat. In special la ziarele electronice in limba engleza, veti observa ca reclamele sunt in numar destul de mare. Acest lucru se explica prin faptul ca aceasta metoda de promovare, desi destul de costisitoare, este deosebit de eficienta.

Pentru a obtine rezultate in urma publicarii unor reclame, intr-unul sau mai multe ziare electronice trebuie sa parcurgeti mai multe etape:

 • pentru a incepe o campanie publicitara eficienta trebuie sa cautati si apoi sa va abonati la cel putin trei ziare bine redactate si care sa aiba un continut original si in concordanta cu reclamele pe care vreti sa le publicati.
 • incercati sa acordati mai multa atentie reclamelor care apar in fiecare numar. Daca vedeti ca o reclama apare in mod regulat, acest lucru inseamna ca desi nu este 100% garantata, folosirea ei este profitabila pentru cel care a trimis-o.
 • trimiteti reclama pe care tocmai ati realizat-o pe adresa de email furnizata de redactorul ziarului electronic.
 • folositi "metoda celor doi pasi" prin care directionati cititorul care solicita informatii suplimentare catre pagina web personala. Aceasta inseamna ca se "momeste" practic cititorul, dupa care el va fi nevoit sa ceara informatii detaliate despre produsul respectiv. Acestea i se vor furniza printr-un raport trimis cu ajutorul unui autoresponder. Scopul reclamei nu este de a incerca sa vanda un produs, ci de a trezi interesul cititorului sa raspunda.
 • cautati o metoda eficienta pentru urmarirea raspunsurilor la reclamele pe care le-ati folosit. O metoda simpla de urmarire a eficientei unei campanii publicitare este descrisa in continuare.
  • Pentru inceput trebuie amintit faptul ca adaugarea semnului ? la sfarsitul adresei unei pagini web nu are absolut nici un efect asupra paginii. Astfel, este acelasi lucru daca scrieti:
       http://www.situl_dvs.com/index.htm
   sau
       http://www.situl_dvs.com/index.htm?campanie1
   In final va apare exact aceeasi pagina. De fapt, chiar daca aveti impresia ca vedeti aceeasi pagina, serverul acceseaza doua pagini diferite. Ceea ce inseamna ca ori de cate ori cineva va accesa una din cele doua pagini, veti putea sti exact care pagina a fost apelata. Bineinteles ca in loc de campanie1, puteti sa folositi numele ziarului electronic in care ati plasat reclamele publicitare.
  • Daca directionati cititorii catre un autoresponder, este recomandat sa aveti un sistem de urmarire asemanator. Astfel, daca autoresponder-ul va permite sa modificati linia subiect, puteti incerca sa folositi urmatoarea linie:
       mailto :moreinfo@domeniul_propriu.com?subject=cod de urmarire
   Aceasta linie puteti sa o folositi in toate reclamele publicitare, bineinteles avand un cod diferit pentru fiecare din reclamele pe care le folositi.
Cum reclama pe care ati creat-o este in competitie cu duzini de alte anunturi in aceeasi publicatie trebuie gasita o formulare competitiva. De asemenea, este recomandat sa testati reclamele in ziare electronice specializate care desi au cititori mai putini, nu au o lista de asteptare prea lunga.

In final, determinati daca reclamele sunt profitabile sau au avut un efect nesatisfacator.

Situri care permit plasarea anunturilor publicitare gratuite

Cand plasati anuntul in situri care permit acest lucru in mod gratuit trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte care va vor permite sa economisiti timpul si sa folositi aceasta metoda de promovare intr-un mod cat mai eficient posibil:
 • cautati sa realizati cateva variante pentru reclama intr-un editor text. Tineti cont de faptul ca numarul de cuvinte permise de catre fiecare sit variaza intre 25 si 50.
 • este recomandat sa aveti pregatite reclama si variantele ei, inainte de a va conecta la Internet. Cand sunteti online folositi comenzile "Copy" si "Paste".
 • revedeti procedurile si politica sitului respectiv
 • plasati reclama in categoria cea mai potrivita
Cateva dintre siturile cele mai folosite sunt:

www.infoporium.com/classified/
members.spree.com/interpro/freead.htm
www.dreamscape.com/frankvad/free.classifieds.html
www.5starads.com
www.members.aol.com/skl7/classifieds.html
www.freeclassifiedlinks.com
www.galaxymall.com/home/html/other_classifieds.hml
www.inetexchange.com/listings.htm
www.angelfire.com/mo/q886/freeads.html
www.angelfire.com/al/freeads4u/index.html
www.frognet.net/~kantner/mlmpromo.html
www.press-uk.com/frames/assy.htm
www.freeyellow.com/members5/wallo/index.html
www.angelfire.com/ia/sid4all/freeads.html
www.advertising101.com/classifieds_3.htm
www.1ads.com/freeads/freeads.htm
www.1allnet.com/1allnet/complementarylinks.html
www.dxpnet.com/classifieds
www.1stimagemall.com/classifieds/newad.html
www.oims.com/1stplace/members/home.html
www.oims.com/1stsearch/index.html
www.2fords.net/forms/classifieds
www.freeyellow.com/members/casers/classifieds.html


Dan Paunescu, onebizro@hotmail.com
Webmaster: www.afaceri.net

Prima afacere pe Internet
Vreti sa incepeti o afacere online si nu stiti cum sa procedati?
Acum aveti la dispozitie o multime de informatii utile despre proiectarea, publicarea si promovarea siturilor web, editarea cartilor electronice, programe afiliate si comert electronic.
"Before doing something perfect, do something perfectible!" - Bill Gates, Patronul Microsoft


Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro