MOTOR!
(de cautare)
     
Acasa  |   Adauga site  |   Clasamente  |   Contact   
E-marketing     Realizarea unui site     Promovarea     E-mail     Newsgroups     Autoresponder     Link Exchange     Banner Exchange     Anunturi publicitare     Concursuri     Newsletter     Motoare de cautare     Atragerea vizitatorilor ocazionali     Mentinerea in top     Concluzii
Resurse E-marketing - Autoresponder
de Dan Paunescu, www.afaceri.net
Informatii IT
Jocuri online
Programare Web
ABC - calculatoare
ABC - site Web
E-marketing
Horoscop

Autoresponder (email automat / email la cerere)

Autoresponderul (mailbot sau infobot) nu reprezinta practic o metoda de promovare a unui sit web; poate fi considerat un mijloc eficient si necostisitor (uneori gratuit) pentru realizarea acestui lucru. El este de fapt o adresa e-mail speciala care este programata sa furnizeze instantaneu un raspuns email preformatat, de fiecare data cand primeste un mesaj la adresa respectiva.

Cum lucreaza un autoresponder?

Dupa citirea unei pagini web sau a unei reclame publicitare, un potential client se decide sa va contacteze pentru obtinerea de informatii suplimentare. De fapt adresa unde este directionat clientul respectiv nu este adresa proprie de email. Aceasta reprezinta adresa unui autoresponder pe care l-ati setat in prealabil.

Cand o persoana trimite un email la adresa specificata, va primi in cateva minute documentul pe care l-ati plasat anterior in autoresponder.

In acelasi timp, veti primi un email de confirmare in care vor fi specificate:

 • adresa solicitantului
 • data si ora la care a fost facuta cererea
 • alte informatii introduse in mesajul persoanei respective
Setarea unui autoresponder nu este un lucru complicat. Inainte de instalarea acestuia trebuiesc luate in considerare doua aspecte:
 1. Mesajul se va scrie folosind un editor text bazat pe codul ASCII, ca de exemplu Windows Notepad sau Wordpad. Apoi, cu comenzile Copy si Paste se va copia in formularul setat initial. Astfel, mesajul respectiv nu va contine caractere ilizibile in anumite programe email.
 2. In mesajul pre-formatat trebuie sa nu existe mai mult de 60-70 de caractere pe linie, pentru a evita liniile prea lungi si a putea fi citit mai usor.
Odata ce ati ales compania al carei serviciu vreti sa-l folositi, trimiteti prin email, la adresa indicata, textul pe care vreti sa-l returneze celor interesati.

Avantajele folosirii unui autoresponder

Acesta preia sarcina dificila de a raspunde la toate cererile de informatii.

Sa presupunem ca ati plasat o reclama publicitara intr-un ziar electronic si dupa aceea veti primi zilnic 100 de cereri pentru informatii suplimentare. Daca veti raspunde manual la aceste cereri, veti avea o sarcina destul de dificila. De aceea, puteti sa folositi un autoresponder in care sa plasati un raspuns standard la toate intrebarile solicitantilor. In acest mod, cititorul nu va mai fi nevoit sa va viziteze situl din nou sau sa va bombardeze cu emailuri. De asemenea, el va evita pierderea de timp si bani care sunt necesari accesului online, iar mesajul primit poate fi copiat, tiparit, indosariat etc.

Un alt motiv pentru care este indicat sa aveti un autoresponder este ca veti putea sa capturati adresele email ale vizitatorilor, putand in acest fel sa realizati o baza de date care va va fi extrem de utila in campania de marketing prin email. Ullterior veti putea sa transmiteti si alte mesaje promotionale.

In plus, puteti sa personalizati linia SUBJECT, iar mesajele respective pot fi setate pentru a fi livrate la anumite intervale de timp.

Caracteristici tehnice

Un autoresponder bun ar trebui sa dispuna de urmatoarele facilitati si optiuni:
 • sa ofere posibilitatea de a schimba imediat continutul unui mesaj
 • sa nu existe o limita la dimensiunea unui mesaj. Acest lucru va ofera mai multa flexibilitate in crearea materialelor publicitare.
 • sa nu existe o limita a numarului de cereri si "autoraspunsuri". Atunci cand veti primi multe mesaje nu veti fi deloc incantat sa vi se ceara plata pentru raspunsurile suplimentare .
 • sa trimita o copie a fiecarui mesaj care soseste pentru a putea realiza o baza de date a potentialilor clienti
 • sa ofere posibilitatea actualizarii setarilor initiale fara a vi se cere o taxa suplimentara pentru acest lucru
 • raspunsul la o cerere sa fie procesat rapid (in mod normal, cateva minute)
 • emailul de confirmare trebuie primit intr-un interval de cateva minute de la transmiterea cererii. El poate fi transmis la orice adresa aleasa initial de catre beneficiar.
Bineinteles ca toate aceste facilitati pot fi obtinute numai in cazul cumpararii unui autoresponder performant. In acest caz, costul mediu anual se situeaza intre 20 - 50 USD. Exista insa si autorespondere care ofera multe din aceste optiuni in mod gratuit.

Folosirea autoresponderului in marketingul online

Autoresponderul este o unealta foarte puternica in marketingul pe Internet. Folosirea lui duce la o crestere constanta a productivitatii prin automatizarea intregului proces de vanzare si reducerea sarcinilor cotidiene. In acelasi timp, furnizeaza informatii imediate potentialilor clienti sau asigura service pentru cei care au cumparat deja un produs. Toate acestea vor duce in final la o crestere a profitului cu cel putin 20-25 % anual.

Puteti folosi un email automat pentru a transmite o oferta generala cuprinzand informatii referitoare la liste de produse si preturi actualizate sau diverse alte conditii comerciale.

De asemenea puteti transmite potentialilor clienti informatii suplimentare gratuite sau articole despre produsul sau serviciul pe care-l promovati.

Cateva exemple despre modul cum poate fi folosit autoresponderul intr-o campanie de marketing pe Internet, sunt prezentate in continuare:

 • "Informatii generale despre compania noastra..."
 • "Daca doriti sa va abonati la ziarul nostru electronic..."
 • "De Pasti, oferta noastra speciala este..."
 • "Ne cerem scuze, dar suntem in vacanta pana pe data de ...... si nu va putem raspunde solicitarii..."
Nu trebuie uitat ca daca raspunsul furnizat nu este bine redactat si formatat, nu se realizeaza scopul propus de atragere a clientilor.

Unde se poate gasi un autoresponder?

Exista mii de locuri pe Internet unde il puteti gasi. Este suficient sa tipariti cuvantul autoresponder intr-un motor de cautare pentru a gasi foarte multe adrese web. Puteti gasi atat autorespondere gratuite cat si contracost. Singurul dezavantaj in acest din urma caz este ca mesajul transmis va contine o reclama publicitara la sfarsitul fiecarui mesaj.

Cateva adrese web unde puteti gasi mai multe informatii si de unde puteti sa setati un autoresponder, sunt prezentate in continuare:

www.aweber.com
www.autobots.net
www.autoresponders.com
www.autocontacter.com
www.automailer.com
www.myreply.com
www.sendfree.com
www.mailboost.com
www.freeautoresponders.net
www.getresponse.com
www.myautobot
www.responders.com
www.smartbotpro.net
www.sendthis.com
www.ultimateresponse.com


Dan Paunescu, onebizro@hotmail.com
Webmaster: www.afaceri.net

Prima afacere pe Internet
Vreti sa incepeti o afacere online si nu stiti cum sa procedati?
Acum aveti la dispozitie o multime de informatii utile despre proiectarea, publicarea si promovarea siturilor web, editarea cartilor electronice, programe afiliate si comert electronic.
"Before doing something perfect, do something perfectible!" - Bill Gates, Patronul Microsoft


Informatii IT
StumbleUpon ANRCTI a aplicat inca opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii In urma finalizarii unora dintre investigatiile demarate ca urmare a plangerilor privind transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a constatat, in opt dintre cazuri, savarsirea contraventiei constand in transmiterea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum este definita de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, si a aplicat sapte amenzi in cuantum de 1.000 lei fiecare si una in valoare de 2.000 lei.
StumbleUpon MaxCAD participa la Conferinta Nationala AICPS MaxCAD participa cu stand in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) care se desfasoara astazi, 30 mai 2008, la Muzeul National de Arta. Tema celei de-a XVIII-a editii a conferintei este „Cladiri inalte amplasate in zone seismice”, evenimentul reunind peste 300 de participanti.
StumbleUpon Yahoo! m-a angajat sa fac pentru cinci milioane de oameni ceea ce faceam pentru cateva mii In video interviul acordat in exclusivitate pentru RadioLynx.ro, Bobby Voicu dezvaluie, in premiera, cateva dintre motivele pentru care Yahoo.com isi propune o mai mare apropiere de comunitatea internautilor romani.
© 2000 - 2015 Resurse.comPolitica de folosire a datelor culese in cadrul site-ului
Capitale.ro   despreGO.ro   Mini-Clip.ro   Reader's HQ   ROK.RO   Zicatori.com   ZileDeNastere.ro